Jeg tror, at min farmand har en lidelse kaldet tinnitus i ørene

Min far har fået en nedsat hørelse, og min vurdering er, at han sikkert derudover har tinnitus i sit øre. Ørelidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, du kan have i øret, trods der ej kommer nogen lyd ind i ørerne fra dine omgivelser. Far beskriver det som, at det ringer i hans øre. Det har efterhånden varet noget tid, og det virker som om, det bliver slemmere og slemmere. Det er yderst hårdt for mig, fordi han nemlig altid har været den, som har lyttet, når jeg har haft brug for at forklare noget, jeg følte. Fordi han ikke er ejer af en god hørelse mere, men nedsat hørelse, har jeg ikke plapret så meget sammen med ham. Det længes jeg efter.

Grunden til, at far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, da han er forhenværende vejarbejder og ikke brugte høreværn. Det tror jeg i hvert fald. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus er forårsaget af bristede høreceller i sneglen i det indvendige øre, nok også på grund af en skade forårsaget af støj. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far til lægen på tirsdag, som så skal bedømme hans hørelse. Denne læge vil nok sende ham til en høreklinik, som laver et grundigere studium af hans hørelse. Nu snakkes der om, om løsningen er et høreapparat.

Der kan fås flere uidentiske høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil blive rettet til, så det passer til ens høreproblem. Mit gæt er, at min farmand skal have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er bestående af 2 parter: selve apparatet omme bag ørerne plus en lille lydslange, der vil føre lyden hen til en øreprop i øret og videre ind til det, som kaldes trommehinden. De nævnte høreapparater bliver anvendt til stærke høreproblemer samt til dem, der skal kunne tilpasse lyden. Det er ens eget valg, om man vil blive behandlet samt få høreapparatet omkostningsfrit ved de offentlige høreklinikker, eller om man gerne vil have noget understøttelse til at få høreapparatet ved en anerkendt privat høreklinik/fra forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Ifølge mig er det stort, at det kan tages imod helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Høreklinikker sørger vist godt for deres kunder.

Som før nævnt har min farmand haft et larmende arbejde, og sandt at sige var det nødvendigt med et høreværn, det er han et eksempel på, da for meget støj som sagt eventuelt vil give dig høreskade. Jeg hørte for et stykke tid siden, at cirka tres pct. af dem, der arbejder i et støjfyldt miljø, ikke bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg er ret så sikker på, at også han får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder at gøre brug af et musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>