Vores dyt trænger til en slibning – og det vil blive en tilbundsgående sandblæsning eller glasblæsning

Vores øse skal have en eller anden slibning. Jeg søgte temmelig meget på, hvad vi vil vælge af slibning – & bag efter på differencen mellem glasblæsning og sandblæsning. Undertegnede læste på den her webside, at glasblæsning kan ses som en form for sandblæsning, men at glasblæsning er en slibning som bliver gennemført med mindre glaskugler i stedet for brug af sand. Modsat en sandblæsning er glasblæsning vidst ikke så slibende men derimod gøre over fladen ensartet. Når jeg hører dette bliver jeg i tvivl, om sådan et styk glasblæsning egentligt er nok.

Min bror René spørger, om Min kæreste og jeg vælger at spendere på en håndværker til at udføre slibning eller om jeg og kæresten planlægger at gøre tjansen selv. Kæresten og jeg googlede en smule efter vejledning i f. med at klare glasblæsning og sandblæsning selv, men undertegnede har sandelig ik’ rigtig evnen eller modet for at starte op på dét arbejde. Hverken kæresten eller jeg er sandelig ikke den store håndværkertype. Og på én hjemmeside der skriver hjælp til at gøre sandblæsning på egen hånd, stod, at du nærmest kan risikere at blæse familiedytten helt ud af facon, samtidig med at blæsnuningen snavser ganske voldsomt. Og jo, det skulle sagtens passe, at det bliver resultatet, hvis jeg kaster mig ud i en egenhændig glasblæsning. Så må vi hellere betale for en faglært slibning.

Når den slibning er klaret må bilen lakeres. Og dér er vi virkelig ej så samstemmige om valg af farve. Må det blive en klassisk sort eller sølv, eller hvad med et styk mere funky rød eller orange. Den sag skal vi overveje mens vi indhenter tilbud på sandblæsning. Derefter vil kæresten og jeg se, hvem af os som overtager den debat.